Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Kukkoa viinissä

Noora Mantere

1                           Mantereen luomukukko

2 tl                       suolaa

1 tl                        mustapippuria

3 rkl                      voita

75 g                      pekonia

250 g                   salottisipulia

2                         porkkanaa

200 g                   tuoreita herkkusieniä

4                         valkosipulinkynttä

5 dl                       punaviiniä

2 kpl                    laakerinlehteä

2 tl                       kuivattua timjamia

3 rkl                      tuoretta persiljaa (silputtuna)

 

  1. Huuhtele luomukukko kylmässä vedessä ja kuivaa huolellisesti. Leikkaa lintu kahdeksaan osaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla.
  2. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista kukonpalat ja pekoni parissa erässä. Siirrä lihat pataan tai kannelliseen uunivuokaan.
  3. Kuori ja pilko sipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Puhdista herkkusienet tarvittaessa ja halkaise isoimmat halutessasi. Hienonna valkosipulit.
  4. Kuullota kaikki kasvikset vuorotellen pannulla ja kumoa pataan.
  5.  Lisää viini, laakerinlehdet ja timjami. Anna hautua kannen alla liedellä miedolla lämmöllä noin tunti tai 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
  6. Tarkista maku, koristele persiljasilpulla ja tarjoa esimerkiksi keitetyn speltin kera.