Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Mantereen siiderikukko

Noora Mantere

1                           Mantereen luomukukko

1 rkl                      öljyä paistamiseen

1                           sipuli hienonnettuna

2                           omenaa

150 g                   herkkusieniä

3 dl                       kuivaa omenasiideriä

2 dl                       kermaa

1-2 tl                    suolaa

1-2 tl                    pippuria

                             persiljaa             

  1. Huuhtele sulanut luomukukko kylmässä vedessä ja kuivaa huolellisesti. Paloittele lintu kahdeksaan osaan.
  2. Kuumenna öljy laakealla pannulla ja ruskista luomukukon palat. Siirrä kukonpalat sivuun odottamaan.
  3. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla läpikuultavaksi. Lisää pilkotut omenapalat ja kuullota niitä sipulin kanssa vielä pari minuuttia.
  4.  Laita luomukukon palat takaisin pannulle ja lisää siideri. Hauduta kannen alla hiljaa hymyillen pari tunti. Voit myös kypsentää ruoan uunissa padassa 150 asteessa.
  5.  Lisää kerma, sienet sekä suola ja pippuri. Keitä ilman kantta vielä 10 minuuttia niin että kastike sakenee.
  6. Tarkista maku ja koristele persiljasilpulla.