Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Yrttimarinoitu kukko

Noora Mantere

1                           Mantereen luomukukko

2 tl                       suolaa

2 tl                       mustapippuria

4 tl                       kuivattuja yrttejä

4 rkl                     oliiviöljyä

1                           sitruuna pestynä ja halkaistuna

4                           laakerinlehteä revittynä

2                           tuoretta rosmariininoksaa

4-6                       valkosipulinkynttä litistettynä

 

  1. Huuhtele sulanut luomukukko ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  2. Hiero linnun vatsaonteloon suolaa.
  3. Irrota nahka varovasti ja ehjänä rintalihoista. Rintalastan molemmin puolin muodostuu tunneli nahan alle. Hiero nahan alle lihan pintaan hieman suolaa sekä osa kuivatuista yrteistä.
  4. Pirskota pinnalle hieman oliiviöljyä.
  5. Työnnä linnun vatsaonteloon sitruunanpuolikkaat, laakerinlehdet, rosmariini ja valkosipulinkynnet.
  6.  Paina koivet ja siivet lintua vasten ja sido lintu mahdollisimman napakasti langalla.
  7. Tee koipiin 3-4 viiltoa ja hiero niihin jäljelle jäänyttä yrttisekoitusta. Koivet kypsyvät näin nopeammin ja yrttien aromit pääsevät lihaan paremmin.
  8. Laita lintu laakeaan uunivuokaan tai paistopussiin rintapuoli ylöspäin ja kypsennä 175 asteessa 2-3 tuntia kunnes liha on kypsää. Jos kypsennät ihan uunivuoassa, peitä lintu foliolla. Liha on kypsää, kun kokeilet sitä veitsellä ja siitä valuvat lihanesteet ovat kirkkaita.