Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Maksapihvit ja hunajaiset sipulirenkaat

Noora Mantere

Maksapihvit ovat perinteinen, joskin hieman aliarvostettu herkku, joka sopii tarjottavaksi sipulihöystön, keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja puolukoiden kanssa.

500 g                  ylämaannaudanmaksaa

1 tl                       öljyä

40 g                    voita

1                          valkosipulinkynsi kuorittuna ja murskattuna

2                           tuoretta timjaminoksaa

                             suolaa

                             mustapippuria myllystä

  1. Poista maksasta kalvot ja kuivaa se talouspaperilla.
  2. Viipaloi maksa 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Varo ettei pannu kuumene liikaa, sillä maksan glykogeeni aiheuttaa helposti kiinnitarttumista. Lisää öljy pannulle ja paista maksaviipaleita toiselta puolelta 2–3 minuuttia.
  4. Käännä maksaviipaleet ja lisää voi, murskatut valkosipulinkynnet ja timjami. Paista 2–3 minuuttia ja lusikoi voita koko ajan maksaviipaleiden päälle. Älä kypsennä maksaviipaleita liian pitkään, jottei niistä tule sitkeitä ja kumimaisia.
  5. Mausta kypsät pihvit suolalla ja pippurilla.

Hunajaiset sipulirenkaat

2 kpl                   punasipulia

3 kpl                   sipulia

2 rkl                    voita

1 rkl                    rypsiöljyä

1/2 dl                 juoksevaa hunajaa

2 rkl                    omenaviinietikkaa

1/2 tl                  suolaa

  1. Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi renkaiksi.
  2. Kuullota sipulirenkaat voissa ja öljyssä pannussa läpikuultaviksi.
  3. Lisää hunaja, omenaviinietikka ja suola. Hauduta sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä kannen alla, kymmenisen minuuttia.