Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Tomaattinen lihapata

Noora Mantere

Päivitetty versio palapaistista. Mausteinen lihapata toimii aina!

500 g                  paistilihaa

1                           sipuli

1                           valkosipulin kynttä

öljyä tai voita paistamiseen

suolaa

mustapippuria

1 rkl                    vehnäjauhoja

2 dl                      lihalientä

3 rkl                    tomaattipyreetä

200 g                  ranskankermaa

kaksi                   tomaattia

silputtua persiljaa

  1. Paloittele naudanpaistia pieniksi paloiksi. Pilko ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota sipuleita paistinpannulla öljyssä. Siirrä pataan tai paksupohjaiseen kattilaan tai paistokasariin.
  3.  Ruskista liha kuumalla pannulla pienissä erissä ja siirrä pataan.
  4. Lisää kattilaan jauhot sekoittaen. Lisää lihaliemi, tomaattipyree ja ranskankerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  5. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan tai kunnes liha on kypsää.
  6. Paloittele tomaatit kuutioiksi ja lisää pataan kypsennyksen loppuvaiheessa. Koristele persiljalla.