Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Parhaat vinkit pihvien paistamiseen

Noora Mantere

Hyvää pihviä ei voita mikään, mutta täydellisen pihvin paistaminen ei ole aina niin helppoa. Näillä ohjeilla pääset kuitenkin lähelle!
  1. Ota liha etukäteen lämpiämään. Kylmä pihvi jäähdyttää pannun eikä pihvin pintaan saada kaunista paistopintaa.
  2. Muotoile pihvit käsin. Lihanuija rikkoo lihassolut ja lihasnesteet pääsevät valumaan pannulle, jolloin pihvistä ei tule mehukasta.
  3. Pannun on oltava riittävän kuuma, kun laitat pihvit siihen. Riittävä kuumuus sulkee lihassolut heti, eivätkä lihasnesteet pääse valumaan pannulle. Vastaavasti liian viileällä pannulla paistettaessa lihasta vapautuu lihasnesteitä lämpötilan noustessa, eikä pihvin pintaan saada maukasta, kaunista paistopintaa.
  4. Paista pihvi kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa. Laita pihvi pannulle, kun öljy-rasvaseos on kullanruskeaa. Paista vain 2-3 pihviä kerrallaan, jotta pannu pysyisi riittävän kuumana.
  5. Paistinpannulle rasvaan voi lisätä mausteita, kuten valkosipulin kynsiä tai tuoreita timjamin ja rosmariinin oksia.
  6. Kypsennä ensin pihvin toinen puoli haluttuun kypsyysasteeseen, ja käännä pihviä vain kerran. Paistoaika on 1-5 minuuttia kummaltakin puolelta halutun kypsyysasteen ja pihvin paksuuden mukaan. Hyvä muistisääntö on kääntää pihvi, kun lihasnesteet ovat nousseet pintaan.
  7. Anna pihvin vetäytyä folioon käärittynä paistamisen jälkeen. Tällöin pihvin sisälämpötila tasaantuu ja lihasnesteet rauhoittuvat eivätkä valu leikatessa pois.
  8. Lisää paistamisen jälkeen pannulle 2-3 rkl konjakkia tai muuta mausteista viinaa, hieman kermaa ja pippuria ja valmista kiehauttamalla pihvin päälle kaadettava kastike.