Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Texas BBQ-burger brisketistä eli naudan rinnasta

Noora Mantere

Naudan rinnasta eli brisketistä saa tehtyä herkullista nyhtölihaa, joka sopii erinomaisesti hampurilaisten täytteeksi. Maustelista on pitkä, mutta itse valmistaminen helppoa. Brisketin lisäksi tätä voi valmistaa myös lavasta.

noin 1 kg             ylämaankarjan briskettiä tai lapaa

3 dl                      lihalientä tai coca-colaa

Marinadi eli rub lihalle

1 tl                       chilihiutaleita tai chilijauhetta

2 tl                       sinappijauhetta tai sinappia

1 tl                       paprikajauhetta

1 tl                       valkosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia murskattuna

1 tl                       jeeraa

1 tl                       pippurisekoitusta

2 tl                       (ruskeaa)sokeria

2 tl                       suolaa

1.       Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään ja hiero huoneenlämpöisen lihapalan pintaan.

2.       Nosta liha kannelliseen uunivuokaan ja lisää neste.

3.       Paista lihaa 130-asteisessa uunissa noin neljä tuntia, kunnes liha on kypsää.

4.       Leikkaa kypsä liha siivuiksi ja tarjoile hampurilaisten välissä ja BBQ-kastikkeen kanssa.

BBQ-kastike

1 kpl                   valkosipulinkynsi raastettuna

½                          sipulia silputtuna

öljyä paistamiseen

1,5 dl                   ketsuppia

2 rkl                    worchester -kastiketta 

1 rkl                    ruskeaa sokeria

1 rkl                     srirachaa

½                         sitruunan mehu

1 tl                       (dijon)sinappia

(1-2 rkl)               viskiä

½ dl                     vettä

  1. Raasta valkosipulinkynsi ja kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit ja valkosipulit kevyesti kuumalla pannulla öljyssä.
  2. Lisää loput mausteet ja vesi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
  3. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää vielä tarpeen mukaan suolaa. Kastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään.