Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Stroganov jauhelihasta

Noora Mantere

Stroganov on perinteinen Venäläinen liharuoka, joka tarinan mukaan on saanut nimensä 1700 luvulla eläneen kreivi Aleksandr Stroganovin mukaan. Stroganov voidaan valmistaa joko suikaloidusta tai kuutioidusta naudanlihasta tai jauhelihasta. Valkosipuli, smetana, tomaatti ja suolakurkku antavat sille sen ominaisen maun.

500 g                  jauhelihaa

1                           sipuli

2                           valkosipulinkynttä

200 g                  tuoreita herkkusieniä

3 rkl                    vehnäjauhoja

5rkl                      tomaattipyreetä

6 dl                      vettä

2 prk (120 g)    smetanaa

2                           keskikokoista suolakurkkua pilkottuna

suolaa

mustapippurirouhetta

öljy paistamiseen

  1. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Pilko suolakurkut.
  2. Kuumenna kasarissa tilkka öljyä ja kuullota sipulit ja sienet. Laita seos sivuun lautaselle odottamaan.
  3. Ruskista jauheliha erissä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita jauhelihan joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää sipuli-sieniseos.
  5. Lisää 6dl vettä ja 5rkl tomaattipyree. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  6. Lisää lopuksi smetana ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. Lisää suolakurkut kastikkeeseen tai tarjoa ne erikseen.