Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Burgundin pata

Noora Mantere

Talven ehdoton pakkasruoka on tuhti burgundin pata. Jos käytät pakastettua lihaa, paloittele se hieman kohmeisena, niin saat helpommin tehtyä symmetrisiä paloja.

500-1000 g       sisäpaistia, paahtopaistia tai lapaa

150-200 g          paloiteltua pekonia

200 g                  herkkusieniä

3                          sipulia

2                          porkkanaa

2                           valkosipulinkynttä

4 dl                      punaviiniä

3 dl                      lihalientä

4 rkl                    tomaattipyreetä

3                           laakerinlehteä

1 tl                       timjamia

1 tl                       suolaa

1 tl                       mustapippuria

öljyä paistamiseen

  1. Leikkaa huoneenlämpöinen liha ensin poikkisyin viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Paloittele pekoni ja herkkusienet. Kuori ja pilko sienet, porkkanat ja valkosipulinkynnet.
  2.  Ruskista lihakuutiot kuumalla pannulla öljyssä pienissä erissä. Nosta lihat uunipataan.
  3. Paista pannulla pekoni ja nosta pataan. Paista pekonista jääneessä rasvassa herkkusienet, sipulikuutiot ja valkosipulit ja lisää nekin pataan.
  4. Lisää pataan punaviini, lihaliemi, tomaattipyree, laakerinlehdet, timjami, suola ja mustapippuri.
  5. Sekoita pata kevyesti ja nosta 150-asteiseen uuniin ja anna kypsyä kannen alla vähintään kolme tuntia.
  6. Maista lihan kypsyys ja maku ja suurusta kastike tarvittaessa vehnäjauhoilla.