Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Palapaisti

Noora Mantere

Palapaistia on helppo muunnella lisäämällä erilaisia kasviksia tai sieniä tai käyttämällä nesteenä punaviiniä. Parhaaseen lopputulokseen päästään kypsentämällä lihaa miedossa lämpötilassa pitkään.

500 g                  lihaa (paistilihaa, sisä tai- ulkopaistia)

1-2                       sipulia

1 tl                       suolaa

1 tl                       hienonnettua mustapippuria

1                           laakerinlehti

1 tl                       kuivattua timjamia

(2 rkl                   tomaattipyreetä)

4-5 dl                  vettä

½ dl                     vehnäjauhoja

½ dl                     ruokakermaa

öljyä paistamiseen

  1. Leikkaa huoneenlämpöinen liha ensin poikkisyin viipaleiksi ja sitten kuutioiksi.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi
  3. Ruskista lihakuutiot pieni erä kerrallaan kuumalla pannulla öljyssä ja kumoa ne pataan. Huuhdo pannu paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi pataan.
  4. Kuullota lopuksi sipulit ja lisää pataan mausteiden kanssa.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1 ½ -2 tuntia. Voit myös kypsentää palapaistin uunissa 150 asteessa noin 2 tuntia.
  6. Sekoita jauhot pieneen määrään vettä ja lisää pataan sekoittaen ja kypsennä vielä 20 minuuttia.
  7. Tarkista lihan kypsyys ja maku ja lisää kerma.