Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Haikun häntä

Noora Mantere

Häntä on kiireettömien sunnuntaiden ruoka, joka haudutetaan pitkään ja nautitaan ajan kanssa.

500 g               häntää paloiteltuna

2 porkkanaa    kuorittuna ja paloiteltuna

1 sipuli             kuorittuna ja paloiteltuna

4                      valkosipulinkynttä kuorittuna

tuoretta timjamia nippu

tuoretta rosmariinia pari oksaa

4                     laakerinlehteä

yhden sitruunan kuoret raastettuna

2 dl                 punaviiniä

vettä

100 g              tuoreita taateleita

suolaa

pippurirouhetta

  1. Ruskista hännät voissa tai öljyssä pannulla ja siirrä isoon kattilaan tai uunipataan.
  2. Lisää lihojen päälle porkkanat, sipulit, yrttioksat, sitruunankuoret, laakerinlehdet ja punaviini. Kaada päälle vettä niin, että ainekset peittyvät.
  3. Kypsennä kattilassa kannen alla hauduttamalla 5-6 tuntia tai uunipadassa kannen alla 90-100 asteisessa uunissa yön yli. Jos teet ruoan uunissa, niin kiehauta ainekset ennen uuniin laittamista, muuten liha saattaa jäädä sitkeäksi.
  4. Kun liha on ylikypsää, siivilöi neste kattilaan ja keitä sitä kasaan kunnes jäljellä on noin 3-4 dl. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lihat takaisin pataan. Leikkaa taatelit halki, poista kivet ja lisää. Kiehauta hetki ja tarjoile esimerkiksi risoton kanssa.