Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Flank steak eli naudan kuve

Noora Mantere

 

Flank Steak eli tuttavallisemmin naudan kuve on Atlantin toisella puolella suosittua vähärasvaista grillattavaa. Kupeesta voi paistaa hyvät pihvit pannulla tai grillissä, kunhan ensin muistaa poistaa mahdolliset jänteet ja kalvot ja viipaloida kypsän lihan poikkisyin.

Marinadi

3 dl                      punaviiniä

2 rkl                    punaviinietikkaa

2 rkl                    öljyä

6                           valkosipulin kynttä

1                           tuore chili hienonnettuna

  1. Sekoita marinadin aineet ja marinoi lihaa kylmässä yön yli. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista ja pyyhi marinadi pois huolellisesti.
  2. Grillaa grillissä tai kuumalla valuraudalla lihaa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Liha kannattaa jättää mediumiksi ja tarkistaa sisälämpötila elektronisella lihalämpömittarilla paiston aikana. Sopiva sisälämpötila on noin 55 astetta.
  3. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Flank steak sopii tarjoiltavaksi salaatin, grillattujen vihannesten kera tai tortillojen täytteenä salsan ja ranskankerman kanssa.