Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Emännän Parhaat Reseptit

Luomulihaa luovasti lukemattomilla eri tavoilla.

Haikkupullat

Noora Mantere

Tällä perusjauhelihamurekkeen ohjeella valmistuu helposti niin lihapullat kuin murekkeetkin. Perusreseptiä on vaivatonta muunnella vaihtelemalla erilaisia mausteita ja täytteitä.

500 g                  jauhelihaa

2 dl                      nestettä (esim. vettä, kermaviiliä, keitinlientä)

1 dl                      korppujauhoja

1-2                       munaa

½                        sipulia hienoksi kuutioituna

1-2 tl                   suolaa

1-2 tl                   mustapippuria

  1. Mittaa neste ja korppujauho kulhoon ja anna korppujauhon turvota hetki.
  2. Hienonna sipuli ja ruskista kevyesti, mikäli haluat.
  3. Lisää muut aineet ja sekoita murekemassa tasaiseksi. Sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin. Liian vähän vaivattu murekemassa on löysää, liikaa vaivatusta alkaa rasva irrota.
  4. Muotoile murekemassasta lihapullia tai mureke puhtain kostutetuin käsin.
  5. Paista lihapullia 250 asteisessa uunissa uunipellillä leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia ja mureketta 200 asteessa uunin alatasolla 30 - 40 min tai kunnes kypsä. Kypsennysaikaan vaikuttavat murekkeen muoto ja paksuus.