Ota yhteyttä

Etkö löytänyt haluamaasi sivuiltamme?

Lähetä meille viesti, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

39 Perälänraitti
37830
Finland

Mantereen luomutila tarjoaa lähellä tuotettua, laitumella kasvanutta luomulihaa: luomukukkoa sekä ylämaankarjan lihaa. Tarjoamme käyttöösi myös aidon savusaunan ruokapalveluineen.

Haikut_banneri.jpg

Ylämaankarja

Ylämaankarjan luomulaidunlihaa suoraan tuottajalta.

 

Lähellä luontoa

Ylämaankarja elää lähellä luontoa monessakin mielessä. Ne laiduntavat ulkona kesät talvet. Paksu turkki suojaa niitä kylmältä, ja talvella niille riittää mahdollisuus hakeutua säältä suojaan ja syödä mielin määrin. Ylämaankarja on tehokas maisemanhoitaja. Sarvipäät syövät vaikka syksyn maahan pudottamia lehtiä tai nuoria kuusentaimia.

Ylämaankarja syö pelkkää korsirehua ja suolaa sekä muita kivennäislisiä. Ne eivät siis tarvitse lainkaan soijaa sisältäviä tiivisterehuja. Näin ollen ylämaankarjan tuotanto on kestävää ja paikallista. Ympäristö säästyy myös siksi, ettei eläimiä varten tarvitse rakentaa ja lämmittää suuria halleja. Ylämaankarja myös kasvaa muita nautaeläimiä hitaammin. Pitkä kasvuikä sekä niukka ruokavalio tekevät näiden eläinten lihasta poikkeuksellisen hienosyistä ja maukasta

Ylämaankarja elää lähellä luontoa myös siksi, että se on monia muita nautarotuja vähemmän jalostettu. Nämä laumaeläimet ovat hyvin terveitä ja kestäviä, ja niillä on voimakkaat luontaiset vaistot tallella. Ylämaankarjalla, eli kotoisasti ”haikuilla” on hyvin vahvat emonvaistot sekä tarkka sosiaalinen järjestys. Näin ollen haikkuja ei edes voisi sulkea sisätiloihin, jossa ne eivät voisi elää oman sosiaalisen järjestyksensä mukaisesti vaan stressaantuisivat. Haikut myös keskustelevat keskenään hyvin kovaäänisesti.

Myymme myös jalostuseläimiä salmonellavapaina ja loislääkittyinä.
Autamme mielellämme eläintenpitoon ja sen aloittamiseen liittyvissä asioissa.
Tervetuloa tilallemme tutustumaan eläimiin!
Soita ja kysy lisää!
040 8657232
Niina Mayer